Vælg kategori

Helbred

Sundhed

Wellness


Vin & Livsstil

Hele afsnittet ”Livsstil” er skrevet i samarbejde med læge og gynekolog Lone Petersen, der i 2006 startede sin egen klinik. Tidligere var hun overlæge på Odense Universitetshospital, OUH.

Læs hendes CV her ...

"Helbredet" omhandler hvordan vi plejer vores krop med bland andet vin, men jeg lægger også vægt på vores madprodukter. Hvilke råvare vi putter i munden og i hvor store mængder. Alt med måde.

"Sundhed" er mindre indlæg jeg har fundet forskellige steder i verden enten på internettet, udenlandske tidsskrifter eller fjernsynet. Her belyser jeg vinens indflydelse på vores sundhed.

"Wellness" afhænger helt af den enkeltes individuelle krav og behov. Det er med andre ord op til en selv at besvare spørgsmålet. Under dette afsnit er et par af mine meninger på området.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysninger på denne hjemmeside erstatter ikke professionel lægerådgivning eller – behandling og kan således aldrig danne udgangspunkt for hverken diagnose eller behandling.

powered by
FreeFind



Alzheimers.
To glas tysk vin dagligt kan nedsætte risikoen for at udvikle Alzheimers og Parkinsons sygdom, når man bliver gammel.
Læs mere her ...

Diabetes.
Når man har diabetes, er det vigtigt at vide, hvordan alkohol påvirker blodglukosen, og hvilke forholdsregler man skal tage.
Man mener at hvidvin, som er Tysklands force, nedsætter risikoen for sukkersyge.
Læs mere her ...

Fertilitet og tyske vine.
Kvinder med et moderat alkoholforbrug har ikke sværere ved at blive gravide end afholdende kvinder, viser ny undersøgelse. Men kvinder advares fortsat mod at drikke alkohol af hensyn til fosterets sundhed.
Læs mere her ...

Fest og alkohol.
Når man drikker vin og andre alkoholiske drikke har det følger og de er ikke altid lige behagelige. Samtidig følger der også ansvar med når der nydes alkohol. For den største parts vedkommende af os er det dog de glade minder ved at drikke vin som vi mindes.
Læs mere her ...

Sundt helbredet med tysk vin.
Ud over de områder, hvor virkningerne af vin allerede er bevist, findes der en mængde områder, hvor man har nogle stærke formodninger om de positive bivirkninger.
Læs mere her ...

Kolesterol.
Vin, druer og andre frugter er sprængfyldte med fenolstoffer kaldet flavonoider og med antioxidanter. Det er bevidst, at et til to glas god tysk vin om dagen kan reducere den ødelæggende effekt af ”dårlig” Kolesterol (LDL) og på samme tid forbedre den hjerte beskyttende effekt af HDL (god kolesterol).
Læs mere her ...

Tysk rødvin imod kræft.
Resveratrol – et stof, der findes i rødvinsdruerne skind – kan bruges i kampen mod flere forskellige lidelser så som kræft.
Kræft kan angribe alt lige fra tyktarmen, knoglerne og din hud, men der findes forskning der viser at vi kan gøre noget imod det.
Læs mere her ...

Migræne.
Dem som har migræne ved, at det er arveligt, og at der normalt skal mere end en faktor til at udløse et anfald.
Læs mere her ...

Resveratrol – modestoffet uden grænser.
Man har påvist resveratrols forbyggende effekt imod forskellige kræfttyper, hjertekarsygdomme og selv vores levealder. Alt har selvfølgelig sine grænser, men stoffets potentiale for vores helbred har vi endnu ikke set.
Læs mere her ...

Den slanke linie.
De fleste vil gerne have råd til et glas tysk vin i deres slankekur. Desværre skal du nok reducere dit alkoholforbrug under kuren, hvis du vil tabe dig hurtigere.
Læs mere her ...

Det sunde hjerte.
Over 30 undersøgelser i løbet af de sidste 20 år, har nået samme konklusion: Moderat konsumering af et eller to glas tysk vin om dagen er sat sammen med en betydelig formindsket risiko for et hjerteanfald.
Læs mere her ...

Økologi og tysk vin.
Det at drikke vin, økologisk eller ej, skal ikke være en videnskab. Vinen skal først og fremmest smage og dufte godt, og man skal føle et velvære derved.
Økologisk dyrkede afgrøder har også et højere indhold af de stoffer, der menes at forebygge hjertelidelser og kræft, lyder fra amerikanske forskere.
Læs mere her ...

Livsnydere.
Hjemmesiden omhandler emner der er relevante for livsnydere.
Læs mere her ...